вівторок, 26 травня 2015 р.

Функціональний тренінг — майбутнє фітнесу

       Функціональний тренінг  тренування, спрямоване на навчання рухових дій, виховання фізичних якостей (сила, витривалість, гнучкість, швидкість і координаційні здібності) та їх поєднання, також поліпшення статури.

       Сенс функціонального тренінгу полягає в тому, що людина відпрацьовує рухи, необхідні їй в повсякденному житті: вчиться легко вставати і сідати за стіл або в глибоке крісло, технічно перестрибувати через калюжі, піднімати і утримувати на руках дитину...  список можна продовжувати нескінченно, завдяки чому поліпшується сила м'язів, що беруть участь в цих рухах. Обладнання, на якому відбувається тренування, дозволяє здійснювати рухи не по фіксованій траєкторії, як на звичайних тренажерах, а по вільній  це тягові тренажери, амортизатори, м'ячі, вільні ваги. Таким чином, м'язи працюють і рухаються самим фізіологічним для них чином, саме так, як це відбувається в повсякденному житті. Подібні тренування мають значну ефективність. Секрет у тому, що функціональні вправи втягують у роботу абсолютно всі м'язи тіла, включаючи глибокі, відповідальні за стійкість, рівновагу і окрасу кожного нашого руху. Даний тип тренінгу дозволяє розвинути всі п'ять фізичних якостей людини: силу, витривалість, гнучкість, швидкість і координаційні здібності.



            ПРОГРАМИ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ТРЕНІНГУ





       Рівномірний і одночасний розвиток верхніх і нижніх м'язових груп створює оптимальне навантаження на всю кісткову структуру, роблячи наші рухи в повсякденному житті більш природними. Домогтися гармонійного розвитку всієї нашої морфофункціональної системи можна за допомогою нового напрямку сучасного фітнесу, який швидко набирає оберти в своїй сфері і залучає до себе все більшу кількість прихильників здорового способу життя  функціонального тренінгу.

Немає коментарів:

Дописати коментар