вівторок, 21 квітня 2015 р.

Спалювання жиру в організмі

       
       Спалити жир в організмі значно складніше, ніж вуглеводи. Те, наскільки ефективно ваш організм зробить це, залежить від рівня вашого фізичного здоров'я. Однією з переваг силових тренувань і аеробних вправ є те, що організм покращує свою здатність перепалювати жир в енергію, роблячи це двома способами.

       По-перше, вправи (особливо аеробні) сприяють розширенню, йдуть до м'язів капілярів, посилюючи, таким чином, приплив крові до необхідних ділянок тіла. Крім того, виконання вправ дозволяє збільшити кількість міоглобіну - білка, що разом з залізом, через кров переносить кисень до м'язових клітин. Завдяки збільшеному притоку крові і більшому обсягу доступного м'язам кисню організм починає спалювати жир більш ефективно. Ось чому в процесі занять ви не повинні нехтувати аеробними вправами.


       По-друге, вправи стимулюють активність гормоночутливої ​​ліпази - ензиму, який бере участь у перетворенні жиру в енергію. Чим більше його розщеплюється і спалюється, тим стрункішою ви виглядаєте.

       Жир, безсумнівно, є паливом для виконання вправ. Але для силових спортсменів це лише резервне джерело енергії. Під час силового тренування ваш організм все-таки воліє спалювати вуглеводи, користуючись глюкозою, що міститься в крові, або зберігається в м'язах глікогеном. Жир, безперечно, - це предмет суперечок фахівців в області харчування. Він життєво необхідний у вашому раціоні, але тим не менше має погану репутацію. 

Немає коментарів:

Дописати коментар