середу, 22 квітня 2015 р.

Тренування з власною вагою нарощує силу


       Програма тренування з власною вагою розглядає тіло людини як єдину систему, а не окремі м'язи або групи м'язів, тому вправи, які вона в себе включає, найефективніші з усіх існуючих на даний момент. Більш того, вона зміцнює не тільки м'язи, але і сухожилля, суглоби і нервову систему.

       Саме узгодженість рухів дає таку неймовірну силу. Багато спортсменів, без сумніву, під впливом філософії бодібілдингу вважають, що добре накачаний м'яз і є справжня сила. Насправді м'язова клітина активізується нервовою системою, тому сила здебільшого визначається станом останньої. Саме це пояснює, чому людина з невеликою м'язовою масою може виявитися набагато сильніше, ніж той, у кого м'язів хоч відбавляй.

       Дуже сильні та досвідчені хлопці підтвердять, що міцні сухожилля більш важливі для справжньої сили, ніж м'язова маса. Тренування з власною вагою зміцнює суглоби і зв'язки за допомогою вправ, які базуються на природних рухах суглобів, запобігаючи їх перевантаження, на відміну від сучасних методів.

      Інша причина, чому тренування з власною вагою ефективне у розвитку природної фізичної сили, пов'язана з комплексним впливом на тіло людини. Вправи задіють відразу кілька груп м'язів одночасно. Присідання, наприклад, змушують працювати не тільки чотириглавий м'яз поверхні стегна, а й малу і велику сідничні м'язи, хребет, м'язи живота і талії і навіть м'язи пальців ніг. Ретельне виконання «містка» задіє більше сотні м'язів! Багато напрямів бодібілдингу, особливо ті, в яких використовуються тренажери, опрацьовують окремі м'язи і групи м'язів, що призводить до неприродного і нерівномірного розвитку м'язової маси. Під час виконання вправ більша частина м'язів не використовується. Тренування з власною вагою, навпаки, змушує працювати весь організм, вимагає координації, узгодженості, балансу і навіть розумової концентрації. Все це не тільки зміцнює нервову систему, але і розвиває неймовірну фізичну силу.

Немає коментарів:

Дописати коментар