вівторок, 14 квітня 2015 р.

Комбіноване тренування тріцепсу


       Виконання двох або більше вправ підряд без перерви на одну групу м'язів називається комбінованим підходом. Для тренування тріцепсів існує безліч вправ, в яких використовуються зовсім різні робочі ваги для однієї і тієї ж кількості повторень. Наприклад, спортсмен, який виконує французький жим штанги лежачи з вагою 70 кг на 10 повторень, легко зможе зробити ті ж 10 повторень у жимі штанги лежачи вузьким хватом з вагою 110-120 кг. Або роблячи французький жим на верхньому блоці з тими ж 70 кг, він легко зробить на тому ж блоці тріцепсові жими вниз з вагою в 100 кг в тій же самій кількості повторень. Використовуючи цей факт, можна скласти дуже зручні послідовності виконання двох вправ поспіль для ударного тренінгу тріцепсів.

Варіант 1. Французький жим лежачи + каліфорнійський жим, або жим вузьким хватом

       Виконавши, приміром, 10 повторень французького жиму лежачи до відмови, відразу ж переходимо до виконання з цією ж штангою каліфорнійських жимів, або (за бажанням) жимів лежачи вузьким хватом. Так як після виконання французьких жимів тріцепс вже буде стомленим, ваги штанги буде цілком достатньо для виконання другої вправи в підході.

Варіант 2. Французький жим + жим верхнього блоку вниз

       Тут все зрозуміло з назв. Виконати задану кількість повторень першої вправи, відразу ж, без паузи, на цьому ж блоці і з цією ж вагою переходимо до другого.

Варіант 3. Жим верхнього блоку вниз хватом знизу + жим вниз хватом зверху

       Закінчивши тріцепсові жими верхнього блоку хватом знизу добиваємо тріцепс хватом цього ж блоку зверху. Ще зручніше робити дану вправу окремо кожною рукою, не потрібно навіть перехоплювати рукоятку, просто розгорнути її.

       Плюсом даних комбінацій є те, що вони виконуються з одним снарядом, для тих, хто тренується в переповненому залі і не може в силу цього займати два снаряди одночасно, це особливо актуально.

       У цих прикладах, через те, що між двома вправами підходу відсутня пауза  накачка триголового м'язу виходить зовсім фантастичною. Однак, часте застосування даної методики може призвести до результату, зворотному очікуваному. Замість поштовху до подальшого зростання тріцепса, можна елементарно його перетренувати.

Немає коментарів:

Дописати коментар