пʼятницю, 29 травня 2015 р.

Розминка та розтяжка


       Правильно розім'ятися перед початком тренування так само важливо, як провести розтяжку після його завершення. Розминка і розтяжка - це зовсім різні речі: розминку слід виконувати перед розтяжкою, щоб ваші м'язи придбали еластичність і здатність ефективно розтягуватися. Розтяжку ні в якому разі не можна використовувати в якості розминки - хоча б тому, що перенапружувати холодні м'язи дуже небезпечно.

       Перед розминкою м'язи недостатньо еластичні. Розтяжка без попередньої розминки значно підвищує ймовірність перенапруги м'язів або навіть пошкодження суглобів, стійкість яких забезпечується цими м'язами. Ось чому вам необхідно як слід розігріти м'язи і суглоби і лише після цього приступати до виконання основних вправ на розтяжку.

       Перед тим як почати тренування, необхідно підняти температуру тіла. Хороша розминка перед заняттями повинна повільно підвищити температуру тіла, частоту серцевих скорочень і темп дихання. Крім того, перш ніж перейти до основної фази тренування, ви повинні підсилити приплив крові до всіх робочих областях тіла. Разом з великою кількістю крові проробляються м'язи будуть отримувати більше кисню і поживних речовин. До того ж ретельна розминка збільшить амплітуду рухів суглобів.

       Ще одна мета розминки полягає в поліпшенні психічної концентрації та пропріоцепції (відчуття відносного положення частин тіла і їх руху). Повна присутність і концентрація допоможуть вам краще впоратися з навантаженням і уникнути травм.

       Розминка повинна складатися з легких фізичних вправ (ходьба, біг підтюпцем, їзда на велотренажері, стрибки на місці) І займати в цілому близько 10 хвилин. Ступінь інтенсивності і тривалість розминки залежать від рівня фізичної підготовки та тренувального навантаження, але в цілому "середній" людині, щоб злегка пропотіти, достатньо 5-10 хвилин. Пам'ятайте, що вам потрібно підготувати своє тіло до активної роботи, а не довести себе до знемоги.

Немає коментарів:

Дописати коментар