понеділок, 8 червня 2015 р.

Powerball (гіроскопічний тренажер)

       

     

       Гіроскопічний тренажер - спортивний снаряд, призначений для тренування м'язів і суглобів кистей рук, передпліччя та плеча.

       Це пластмасовий або металевий снаряд кулястої форми, що вміщається в долоню дорослої людини. Всередині корпусу знаходиться пристрій гіроскопа, його принцип роботи заснований на швидкому обертанні ротора. Коли ви розкручуєте тренажер, осі обертання кисті і ротора не збігаються, тому вам доводиться прикладати великі зусилля, щоб подолати силу опору. На будь-який вплив з боку гіроскоп буде надавати протидію.

       Ротор розкручується пальцем або за допомогою стартера, і чим швидше ви його обертаєте, тим сильніше він розкручується і тим більший опирається вашій руці. На високих швидкостях куля прагне вискочити з рук.




       У чому полягає ефективність

       Тренажер Powerball використовується в багатьох видах спорту (теніс, скелелазання, бокс, велосипедний спорт та в інших видах). З ним тренуються всі ті, хто хоче збільшити чіпкість пальців і силу рук. Користь тренажера очевидна: при роботі ви змушені прикладати зусилля для утримання кулі в руці, завдяки чому розвиваються пальці, зміцнюються м'язи і суглоби рук і передпліччя.

      
        За допомогою гіроскопічного тренажера можна зміцнювати не тільки м'язи рук, але і ніг. Для цього існує спеціальне пристосування - фут-тренер. Пристрій надівається на ступню або під колінну чашечку. У нього встановлюється розкручений куля і замикається. Потім просто обертаєте ногою і тренуєте м'язи.

       У гіроскопічного тренажера є прихильники і супротивники. Резюмуючи їх доводи, можна зробити висновок про те, що накачати м'язи за допомогою крутиться кулі не вийде. Зате він хороший як засіб для зміцнення м'язів і суглобів, ефективний для відновлення рухливості після травм.



       Скільки ж коштує гіроскопічний тренажер


       В залежності від марки і комплектації снаряда, ціна на нього коливається в діапазоні від 200 гривень до декількох тисяч. Гіроскопічні тренажери можна без зусиль знайти в будь-якому спортивному магазині або замовити через інтернет.

       Найпростіший тренажер без надмірностей від Sima Sport коштує близько 200-250 гривень.

       Модель Torneo Energy ball 250 ГЦ можна купити за 700 гривень. Максимальна швидкість обертання ротора досягає 15 000 обертів на хвилину. Тренажер забезпечений лічильником оборотів, функцією індексації сили, світлодіодною ілюмінацією і браслетом на руку.

       Стильний металевий тренажер Powerball 350 Hz Metal з вбудованим цифровим лічильником має швидкість обертання ротора до 20 000 обертів на хвилину. Така модель обійдеться в 2600 гривень. Збільшена вага тренажера дає ільше навантаження на руку. До тренажеру додається комплект для ремонту.

Немає коментарів:

Дописати коментар