понеділок, 18 травня 2015 р.

Інтервальний тренінг для спалювання жиру


       Інтервальний тренінг - вид тренувань, при яких використовується чергування проміжків з високою і низькою інтенсивністю навантаження: наприклад, чергування спринту і бігу підтюпцем. Завдання, яке досягається механізмами інтервального тренування - короткочасне досягнення аеробного порогу (тобто інтенсивність, при якій організм переходить на анаеробний режим і використовує як джерело енергії вуглеводи, а не жири) і повернення до звичайного тренувального рівня. Зазвичай аеробний поріг становить 85% від максимального пульсу.

       Інтервальний тренінг включає в себе цілий спектр різних тренувань: біг, плавання, велосипедний спорт, а також робота з кардіотренажерами - біговою доріжкою, велотренажером, степпером. З точки зору характеру навантаження інтервальний тренінг являє собою варіювання аеробного (низкоінтенсивні інтервали) і анаеробної (високоінтенсивні інтервали) навантаження. Зміна інтенсивності навантаження може досягатися зміною швидкості, відстані, частоти серцевих скорочень.
.

       Високоінтенсивні інтервальні тренування в домашніх умовах




       Переваги інтервального тренінгу

       Інтервальне тренування, на відміну від низкоінтенсивного аеробного навантаження, викликає метаболічний відгук, діючий не тільки протягом тренування, але і після закінчення, що сприяє ефективному жироспалюванню, зміцненню м'язів, збільшення їхньої сили і витривалості.

       Поширена думка, що низкоінтенсивне кардіотренування є кращим методом для жироспалювання. Однак експерименти показують, що аеробне тренування в кілька разів менш ефективне, ніж інтервальне, незважаючи на те, що аеробіка супроводжується використанням жирів як джерела енергії. Це відбувається з наступних причин: коли тренування завершується, потреба в додатковій енергії з жирів пропадає, і спалювання жиру зупиняється. Інтервальне тренування, практично не використовуючи як джерело енергії жири, на кілька годин, аж до двох діб, прискорює обмінні процеси, що вимагає додаткової енергії протягом усього періоду підвищення обмінного темпу.

       Крім того, аеробне тренування має ще одну негативну сторону. Розщеплення жирів, яке відбувається при тривалих тренуваннях - тривалий і енергоємний процес, тому організм починає відчувати потребу в додаткових джерелах енергії і спалює м'язову тканину. Інтервальне тренування, навпаки, зміцнює м'язи, підтримує їх в тонусі і збільшує їх силу. Як і будь кардиотренировка, інтервальний тренінг зміцнює серцево-судинну систему. Регулярні інтервальні тренування призводять до того, що серце набагато швидше адаптується до інтенсивних навантажень і швидше відновлює звичний ритм.

Немає коментарів:

Дописати коментар