четвер, 23 квітня 2015 р.

Тренування з власною вагою швидко покращує фізичну форму


       Сила і здоров'я - основні принципи вашого тренування. Ваше завдання - знайти силу; і гнучкість і зберегти ці якості на все життя. І це все вам може дати тільки послідовна тренування з власною вагою.

       Звичайно, трохи м'язової маси не зашкодить. І навіть не «трохи». Інакше кажучи, потужний біцепс - це пряма дорога до самоповаги і гучну заяву «не зв'язуватися зі мною!».

       Практика сучасної ритмічної гімнастики підвищує витривалість і трохи тонізує, але не має ніякого відношення до фізичного розвитку. З іншого боку, стара школа гімнастики здатна привести м'язову систему в ідеальний стан і додати будь-якій статурі гармонійний атлетичний вид. Більш того, результати, яких ви досягнете, не опиняться протиприродними. Навряд чи вам вдасться настільки перекачати свої м'язи, що ви станете схожі на горилу з горою безглуздих стероїдних м'язів, що заважають вам нормально пересуватися. Швидше навпаки: ваше гармонійно розвинене, як у грецького бога, і здорове тіло стане еталоном атлетичної статури, здоров'я і краси.

       У "достероїдну еру" чоловіки дбали насамперед про естетику тіла, а не про м'язи. Більш всіх прославився своєю фізичною формою Джон Гримек, який отримав в 1939 році титул «Ідеальний чоловік» і був єдиним, хто вигравав цей титул кілька разів поспіль. Його фізична форма була настільки запам'ятовує, що багато хто дотепер відчувають перед цим атлетом благоговійний трепет. Міцний і м'язистий, Гримек являв собою ідеал чоловічого тіла. До того ж він був феноменальним атлетом на відміну від сучасних культуристів. На завершення виступу він робив стійку на руках, виконував кілька віджимань, опускав ноги і робив ідеальний «місток», а потім сідав на шпагат. Гримек постійно говорив про те, що саме вправи в стійці на руках дозволили йому домогтися таких видатних результатів, але, схоже, мало хто його слухав.

       Сучасні гімнасти - незаперечний доказ того, що тренування з власною вагою дозволяє напрацювати потужну мускулатуру. У цих хлопців найпотужніші біцепси, плечі розміром з шафу і найширші, як крила, м'язи спини, - і все це завдяки традиційному тренуванню з використанням сили тяжіння.

Немає коментарів:

Дописати коментар