вівторок, 21 квітня 2015 р.

Вода і тренування

       Зазвичай ви п'єте воду, коли відчуваєте спрагу. Але до того моменту, коли в організмі спрацюють механізми утримання рідини, ви вже втратите від 1 до 2% ваги тіла за рахунок поту. Ви повинні пити воду з регулярними інтервалами, не важливо, чи відчуваєте ви при цьому спрагу чи ні. І робити так щодня. Пам'ятайте, що, навіть якщо ви не випили достатньо рідини протягом дня, ваш організм не зможе автоматично поповнити свої запаси на наступний день. Ви будете зневоднені в подвійному обсязі, і, ймовірно, у вас проявляться деякі ознаки зневоднення.

       Вода перед тренуванням

       Випийте мінімум 2 чашки (приблизно 450 мл) рідини за дві-три години до занять. Потім випийте 1 чашку (220 мл) рідини безпосередньо перед початком занять, щоб переконатися, що організм достатньо зволожений. У дуже спекотну або дуже холодну погоду вам потрібно ще більше води - 1,5-2,5 чашки (рахуйте самі) рідини - за 20 хвилин до початку тренування. Заняття в холодну погоду підвищують температуру тіла, і ви також втрачаєте воду в процесі потовиділення і дихання.

       Як пити воду під час тренування

       Необхідно пити 150-200 мл рідини приблизно кожні 20 хвилин протягом занять і ще більше при екстремальних температурах. І хоча це може здатися спочатку складним, але як тільки ви внесете дані вимоги в ваш регулярний тренувальний графік, ви швидко звикнете до відчуття рідини в шлунку.

       Крім того, чим повніший ваш шлунок, тим швидше він спорожніє. А процес зневоднення уповільнює швидкість виходу рідини. Включіть пиття води у вашу тренувальну програму.

       Як пити воду після тренування

       Це вдалий час для того, щоб заповнити запаси втраченої рідини. Зважтеся до і після тренування, потім випийте 2 чашки рідини протягом двох годин після закінчення занять, щоб заповнити втрачену вагу тіла. Продовжуйте заповнювати втрачені 25-50% ваги тіла за допомогою рідини в найближчі чотири години.

Немає коментарів:

Дописати коментар