четвер, 16 квітня 2015 р.

Ріст сили та спалювання жиру

     Ріст  сили

"Піраміда"

       Згідно загальної думки атлетів, найкраще "ростить" силу "піраміда". От тільки яка? Тут думки розділяються. Одні кажуть, що вагу потрібно нарощувати від сету до сету, щоб фінальний сет вийшов найважчим. Інші стверджують, ніби рекордним повинен бути перший сет, допоки м'язи не накопичили втому. Далі потрібно знижувати вагу від сету до сету. Порівнявши обидві моделі в умовах практичного експерименту, вчені винесли категоричний вердикт: краще ростить силу висхідна «піраміда», коли ви східчасто підвищуєте навантаження. Пояснення криється в особливостях фізіологічного механізму нервової системи. На шляху нервового сигналу зустрічаються так звані "моторні тіла", які за прикладом конденсаторів збирають в собі електричний потенціал. Коли він підвищиться до максимального, то максимальним стане і м'язове зусилля. Таким чином, перед постановкою силового рекорду вам потрібні «технічні» сети, які максимально збільшать напругу в "моторних тілах".


     Спалювання жиру

Вільні ваги

       Вчені взялися порівняти енергорозхід присідань і жимів ногами. Присідання спалили більше калорій з тієї простої причини, що включили в роботу м'язи-стабілізатори, що відповідають за рівновагу тіла. При виконанні жимів ногами потреби в цьому, зрозуміло, не було. От і виходить, що будь-які вправи з вільними вагами будуть спалювати більше жиру. Тренажери припускають міцну фіксацію тіла, а тому "економлять" ваші калорії.

Короткий відпочинок

       Чим більше калорій ви витратите на тренуванні, тим більше спалите жиру. Ну і як накрутити свої енерговитрати? Виявляється, потрібно відпочивати між сетами не 2,5-3 хвилини, як зазвичай, а всього 30 секунд. У цьому випадку витрата калорій від того ж самого тренування зросте на 50%! При цьому комплекс потрібно скласти з вправ зі штангою, які виконуються в режимі 6-8 повторень. У разі застосування важких базових рухів спалювання жиру продовжиться за інерцією ще й після закінчення тренування. Втрати жирової тканини зростуть ще на 7-10%.


Немає коментарів:

Дописати коментар