середу, 8 квітня 2015 р.

Правда про швидкі вуглеводи

       Швидкі вуглеводи мають дуже високу швидкість засвоєння у шлунково-кишковому тракті, тому вони викликають негайне підвищення рівня цукру в крові і значний викид інсуліну. Інсулін знижує цукор крові, перетворюючи його в жир. Іноді це призводить до падіння рівня цукру нижче норми і виникненню вуглеводного голоду. Внаслідок чого, людина знову споживає солодке, таким чином, виникає замкнуте коло, яке призводить до ожиріння.

       ВАЖЛИВО. Швидкі вуглеводи не рекомендується приймати як при схудненні, так і при наборі м'язової маси, в будь-якій ситуації вони будуть робити свій негативний вплив. Вживання швидких вуглеводів вважається виправданим (у невеликих кількостях) тільки при наборі маси відразу після тренінгу.

       Найбільшу небезпеку для фігури швидкі вуглеводи представляють в другу половину дня. В цей час організм більшою мірою схильний до перетворення їх у жир.

       Виключення з правил представляє "манноза" - цей вуглевод не включається в метаболізм і не є небезпечним для фігури.

       Користь швидких вуглеводів

       Тим не менш, існує ряд думок, про те, що швидкі вуглеводи здатні справити позитивний вплив на різних етапах як набору маси періоду, так і сушки тіла. Так, наприклад, інсулінові сплески, викликані підвищенням рівня глюкози в крові при вживанні швидких вуглеводів, можуть бути експлуатовані за допомогою "прокачки" крові через м'язи, що знаходяться у фазі активного відновлення. Інсулін, будучи потужним анаболічним гормоном, впливає на м'язову тканину через відповідні рецептори, сприяє суперкомпенсації глікогену в м'язах і підсилює процеси відновлення клітин. На останніх етапах сушіння з використанням безвуглеводних дієт, швидкі вуглеводи дозволяють гальмувати включення процесів глюконеогенезу. Нарешті третій позитивний ефект швидких вуглеводів для жироспалювання наголошується в умовах інтенсивних тренувальних і змагальних навантажень, так як невелика кількість вуглеводів, сприяє найбільш повному окисленню і згорянню жирних кислот.

       Продукти, що містять швидкі вуглеводи:

       Цукор
       Кондитерські вироби (цукерки, торти, печиво, кекси, тістечка)
       Варення
       Шоколад
       Картопля (крохмаловмісні продукти)
       Мед
       Солодкі напої
       Солодкі фрукти 
  
       Якщо ви хочете мати гарну фігуру, постарайтеся вживати якомога менше цих продуктів.

Немає коментарів:

Дописати коментар