неділю, 19 квітня 2015 р.

Протеїн для набору маси

Протеїни є матеріалом для синтезу скорочувальних білків, тобто забезпечують ріст м'язів. Особливо актуально це під час і, безпосередньо, після тренування. Якщо негайно ж після тренінгу не ввести в організм амінокислотний матеріал для відновлення руйнувань, то розвинеться важкий катаболічний стан, тому подальші процеси регенерації будуть спрямовані не на зростання м'язів, а на репарацію постакатаболічних ушкоджень.

Протеїн - це джерело енергії, який найбільш важливий в період після тренування, що супроводжується великою витратою енергії.

Надходження амінокислот в кров сприяє підвищенню концентрації інсуліну і соматотропного гормону в крові, які в свою чергу стимулюють ріст мускулатури і кісткового скелета.

У той же час амінокислоти та інсулін пригнічують секрецію катаболічних гормонів, що руйнують м'язи, а саме кортизолу, альдостерону, катехоламінів та ін.

Гіпертрофія м'язів – це сукупність безлічі метаболічних процесів, які регулюються і підтримуються білками (ферменти, рецептори, гормони та ін.).

Продукти розпаду білків – амінокислоти, є самі по собі потужними стимуляторами анаболізму.

Механізм дії:
·                     стимуляція м'язового зростання через mTOR сигнальний шлях і дії на матричні РНК м'язових клітин
·                     спалювання жиру за рахунок специфічно динамічної дії
·                     придушення катаболізму за рахунок інгібування секреції катаболічних гормонів
·                     пригнічення синтезу міостатину
·                     збільшення енергопродукції (амінокислоти є додатковим джерелом енергії)

Дослідження
З кожним роком накопичується все більше доказів того, що додаткове споживання протеїну (особливо до і після тренування) сприяє набору м'язової маси, знижує відсоток жиру в організмі і сприяє більш швидкому відновленню після тренування. При цьому просте збільшення калорійності раціону за рахунок вуглеводів і жирів не приводить до такого ж ефекту.





Немає коментарів:

Дописати коментар